Skip to content

Amenzi de 65.000 de euro pentru o româncă din Italia. Este cercetată penal şi pentru evaziune

Autoritățile din Modena au descoperit că o româncă care nu avea nicio proprietate declarată în Italia a avut înmatriculate pe numele ei nu mai puțin de 212 mașini, dintre care 29 încă îi aparțin. Acum este cercetată pentru evaziune fiscală.

În vizorul anchetei sunt românca și partenerul acesteia, tot un român.

Cei doi, mai întâi ea, apoi el, se ocupau de o afacere cu mașini la mâna a doua ajungând în patru ani să gestioneze vânzarea a sute de mașini, fără să declare nici un euro la autoritățile fiscale.

Cum au fost luați în vizor

Verificările au început în primele luni ale anului când agenții Poliției Rutiere din Modena au oprit un Fiat Ducato și au sancționat șoferul, rezident la Sassuolo, pentru că nu avea asupra sa talonul furgonetei care era înregistrată pe numele româncei rezidente în provincia Bologna.

Procesul-verbal cu o amendă de 42 de euro emis șoferului a dus la o serie de verificări din care a reieșit apoi că furgoneta era ștearsă din Registrul Public Automobilistic din cauza unei înmatriculări fictive.

În plus, a ieșit la iveală că cea pe numele căreia era înmatriculată furgoneta Fiat Ducato a fost proprietara între 2015-2018 a 212 de vehicule, dintre care 29 sunt încă în proprietatea ei.

Poliţia a descoperit şi că din 24 octombrie 2017 până în 2 septembrie 2019 pe numele ei au fost emise 175 de procese-verbale de încălcare a Codului Rutier. Amenzi, toate neplătite, cu o valoare totală de 65.000 de euro.

Analizând în detaliu situația româncei, Fiscul italian a descoperit că în 2015 femeia deschisese un cont de plătitor TVA pentru comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare, însă activitatea a încetat în decembrie 2018. Fără ca aceasta să prezinte vreo declarație în acest sens.

Din 2019, afacerea a fost preluată de concubinul ei, și acesta român, care ar fi început aceeași activitate de vânzare-cumpărare de autoturisme și vehicule ușoare, exact la adresa femeii.

Românca credea că dacă își închide contul de plătitor TVA va evita sancțiuni. Dar nu a fost așa, este cercetată penal pentru evaziune fiscală.

Pentru cei doi nu a mers totul cum sperau. Bărbatul este cercetat şi el de Fisc ca interpus în afacerea femeii.

Un român avertizează: Nu mai umblați cu numere de înmatriculare străine în Italia!-VIDEO

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

ATENȚIE! Italia schimbă regulile privind mașinile înmatriculate în România