Skip to content

Autoturism în valoare de peste 40.000 de euro, căutat de autoritățile din Italia, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Jaguar în valoare de 200.000 lei (circa 40.000 de euro), an de fabricaţie 2019, care figura în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

Luni, 13 ianuarie, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare intrării în ţară, cetăţeanul italian P.G., în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Jaguar, an de fabricaţie 2019, înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia în data 11.01.2020.

Italianul a declarat că a închiriat autoturismul de la o firmă de specialitate din Italia şi că de la acea dată a folosit autovehiculul pentru a circula în mai multe ţări, inclusiv în R. Moldova, neştiind că nu îi este permis acest lucru.

Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furtiar autoturismul, în valoare de  200.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Unui român i-a fost confiscată la frontieră mașina Opel Vivaro cumpărată de la un conațional