Bătrâni italieni, torturați și jefuiți de o bandă de români. Salvini: „Să putrezească în închisoare!”

Poliția italiană a arestat în noaptea de miercuri, 26 septembrie, trei români care au comis un jaf înfiorător în vila unui cuplu de bătrâni din Carminiello di Lanciano, provincia Chieti, pe timpul căruia bărbatul a fost bătut cu sălbăticie, iar soției sale i-a fost tăiată o ureche. Un al patrulea participant la infracțiune, considerat șeful bandei, probabil italian, este căutat în continuare.

Când au fost arestați, infractorii români, doi frați și un văr de-al lor, aveau la ei 3.400 de euro. Anchetatorii spun că i-au încercuit lângă o clădire din centrul localității, locuită în special de străini.

Însă cei trei români, care și-au lăsat barbă pentru a nu fi recunoscuți, au reușit să fugă la bordul mașinii cu care s-au dus la vila victimelor, un Volkswagen de culoare neagră, înmatriculat în Gorj. Autoturismul a fost blocat de carabinieri după o urmărire care s-a încheiat în localitatea Costa di Chieti când acesta a ieșit în afara carosabilului.

Jaful a fost comis duminică, 23 septembrie, la 4 dimineața, într-o vilă din localitatea Carminiello di Lanciano, provincia Chieti. Victimele sunt Carlo Martelli, de 69 de ani, chirurg cardiovascular pensionat, și soția Niva Bazzan, de 70 de ani, fostă infirmieră, căreia răufăcătorii i-au tăiat lobul de la urechea dreaptă. Fiul infirm al cuplului a scăpat nevătămat.

Cei patru au intrat cu fețele acoperite în casă după ce au smuls grilajul din fier de la o fereastră. I-au suprins pe cei doi soți în somn, în dormitor, apoi i-au legat. Aici au început să întrebe cu insistență unde este seiful, lovindu-l pe italian cu brutalitate și tăind o parte din urechea dreaptă a soției sale. Însă în vilă nu există nici un seif.

Românii au răvășit și camera fiului infirm al cuplului, dar nu s-au atins de el. Infractorii au luat apoi cardul bancar al chirurgului și s-au dus la un bancomat din apropiere de unde au scos bani.

În jurul orei 6, soții au reușit să se elibereze și să dea alarma din vila fratelui medicului, situată în apropiere. Victimele au fost supuse îngrijirilor medicale la spitalul din Lanciano. Lui Martelli i-a fost diagnosticat un traumatism facial.

Medicul și soția sa povestesc experiența traumatizantă

„Eram convins că ne vor ucide pe amândoi… eram convins că se va întâmpla ce e mai rău”, a declarat chirurgul de 69 de ani. „Am fost trântit la pământ și legat cu picioarele și mâinile la spate. Între timp, au prins-o și pe soția mea și au legat-o. Doar unul vorbea și mi-a spus: «Ori ne spuneți unde e seiful, ori vă tai soția în bucăți»”.

„Ceea ce trăiesc e anormal și exagerat, parcă sunt într-un film. Am crezut că voi muri. Am trăit sentimente de confuzie, disperare, dar nu de furie, pentru ceea ce se întâmpla. Sper să scap curând de această teamă și să mă întorc la o viață normală fără coșmaruri și fără să fiu condiționată de amintiri”, a declarat soția medicului, Niva Bazzan, căreia unul dintre jefuitori i-a tăiat urechea.

”M-au legat și mi-au pus scotch pe gură. Soțul meu avea mâinile și picioarele legate cu cablul de la computer. Era plin de vânătăi și continuau să-l lovească cu pumnii ca să spună unde este seiful. Apoi s-au luat de mine: îmi amintesc că am simțit durere când mi-au tăiat urechea, vedeam sânge. De ce? De ce tocmai noi?, mă întrebam…”, a spus femeia într-un interviu publicat de Il Messaggero.

La numai câteva ore după ce a scris un mesaj pe Facebook în care cerea ca un român care a violat o studentă să fie castrat chimic, Matteo Salvini, ministrul de Interne, a postat un nou mesaj în care anunță că în cazul soților agresați din Lanciano au fost arestați trei români de circa 20 de ani care „trebuie să putrezească în închisoare!”.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!