CANICULĂ Italia: Val intens și sufocant de căldură începând de săptămâna viitoare

Meteorologii italieni averizează că săptămâna care urmează va fi caracterizată de un val intens și sufocant de căldură, care cel mai probabil va fi de cea mai mare intensitate și durată din vara aceasta.

Săptămâna viitoare va fi caniculă în special în Centru-Nord, unde sunt așteptate temperaturile cele mai înalte. Zile extrem de fierbinți, cu temperaturi între 36 și 38 de grade, sunt așteptate în Pianura Padana, Toscana, Umbria și Lazio, în Sardinia ajungând chiar până la 40 de grade.

Foarte cald va fi și la munte, în special în Alpi, unde se vor putea depăși 30 de grade la 1.000 de metri altitudine, în timp ce la 4.500 de metri vor fi zero grade.

De-a lungul coastelor, temperaturile vor putea depăși 38 de grade, informează meteorologii de la 3bmeteo.

Printre orașele care vor înregistra cele mai fierbinți zile sunt Torino, Milano, Brescia, Verona, Rovigo, Bolzano, Pordenone, Ferrara, Mantova, Bologna, Firenze, Grosseto, Perugia, Roma, Frosinone, Nuoro.

În plus, temperaturile se vor păstra ridicate chiar și noapțile, aerul rămânând sufocant pe timpul acestora în special în marile centre urbane din Nord.

Meteorologii anunță de asemenea că deși soarele va fi prezent mai tot timpul pe cer, există posibilitatea unor furtuni bruște de vară în special în Campania, Sicilia, Apenini de Sud și Calabria.

Zilele caniculare se vor prelungi până în prima decadă a lunii august, avertizează meteorologii.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA