Skip to content

Cazul DISPARIȚIEI unei românce în Italia. Procurorii bănuiesc că a fost dată la porci

Valerio Sperotto © Vito T. GalofaroProcuratura italiană reia anchetele privind dispariția misterioasă în 1999 a unei românce, fostă directoare la Poșta Română în Craiova, dar și a unei a doua femei, în 1988, o italiancă de origine franceză. Ambele au fost soțiile lui Valerio Sperotto, mort în 2011, la 64 de ani, suspectat încă de la început că și-a hrănit porcii cu trupurile celor două victime.

 

Pentru a încerca să rezolve cazul disparițiilor misterioase, procurorii au numit un arheolog criminalist care va analiza bucăți de oase găsite în două grajduri din Velo d’Astico, provincia Vicenza, locul unde italianul, crescător de porci, își ținea animalele. Investigațiile efectuate pe timpul vieții lui Sperotto au avut mereu rezultat negativ și acesta a fost achitat de magistrați.

Dispariția primei soții datează de acum aproape treizeci de ani. În 1988 Elena Zecchinato, prima soție a lui Sperotto pe care toți o chemau ”Ivette”, plecase de acasă pentru a face o plimbare prin pădurea din Velo d’Astico. Din acel moment nimeni nu a mai văzut-o. A fost căutată și în Franța, era de origine franceză, crezându-se că poate s-a întors în țara natală.

Apoi crescătorul de porci s-a căsătorit la mijlocul anilor ‘90 cu Virginia Mihai, de 41 de ani, fostă directoare la Poșta Română în Craiova. Pe 22 aprilie 1999 a dispărut și ea. Mașina româncei a fost găsită câteva zile mai târziu la Vicenza, însă nici urmă de femeie. Italianul a fost anchetat, fiind suspectat de omor și ascundere a cadavrului, însă cazul a fost clasat în 2000. O altă anchetă a fost demarată în 2002, rezultatul fiind tot clasarea.

Conviețuirea celor doi a fost dificilă încă de la început și divorțul lor se pronunțase cu numai o lună în urmă, pe 28 martie. Relațiile erau înrăutățite și de fiica mai mare a italianului care, potrivit amicilor Virginiei, a bătut-o pe româncă, motivul fiind probabil gelozia sau banii pe care aceasta trebuia să-i primească în urma divorțării de bogatul italian. Virginia Mihai a rămas să locuiască cu Sperotto după separare, deși începuse să-și pună întrebări privind dispariția misterioasă a primei soții.

Fratele Virginiei, Marian, inginer din Craiova, se arată foarte îngrijorat: ”Sunt în contact telepatic cu sora mea. Simt că e vie. Prizonieră. Închisă pe undeva. Nu vreau să acuz pe nimeni. Înainte să dispară mi-a telefonat, se simțea în pericol”.