Control frontieră: Român condamnat la cinci ani de închisoare în Italia, prins la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat căutat de autorităţile din Italia, în vederea executării unei pedepse privative de libertate.

Luni, 5 octombrie, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la controlul de frontieră, cetăţeanul român P.T., în vârstă de 28 de ani.

În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile din Italia, un mandat european de executare a pedepsei cu închisoareapentru săvârşirea infracţiunii de furt, având de executat 5 ani de închisoare.

Tânărul a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu – Serviciul Investigații Criminale, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Ulterior, magistrații Curții de Apel București au decis punerea sa în libertate și plasarea sub control judiciar pentru că la dosarul cauzei nu exista depus mandatul european de arestare. Procurorii au timp până în data de 15 octombrie să facă acest lucru.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA