Coronavirus în ITALIA: Aproape 1.500 de decese, peste 21.000 de persoane infectate

Numărul celor care au murit în Italia din cauza coronavirusului a ajuns sâmbătă, 14 martie, la 1.441, ceea ce presupune o creştere cu 175 în ultimele 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ comunicat de şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, într-o conferinţă de presă, informează agenția EFE.

Numărul persoanelor infectate a crescut la 21.157, potrivit dpa. Comparativ cu ziua de vineri, numărul infectărilor au crescut cu aproximativ 20%, iar cel al deceselor cu 14%. Numărul pacienţilor la terapie intensivă a crescut cu 14%.

Epicentrul continuă să fie nordul Italiei, cu 11.685 de cazuri în Lombardia, însă şi în Lazio, regiune care cuprinde capitala Roma, cazurile au crescut cu aproape 30%.

În acest context, regiunea italiană Lombardia (nord), cea mai afectată de coronavirus, a solicitat personal medical unor ţări precum Cuba, Venezuela şi China pentru a face faţă crizei, după cum a declarat sâmbătă consilierul regional pentru sănătate, Giulio Gallera, citat de EFE.

„Dat fiind că problema cea mai critică este cea a personalului, în decretul de lege se va include posibilitatea de a recruta medici străini, este suficient să fie absolvenţi ai unei universităţi în ţările de origine, nu vor mai fi nevoiţi să-şi echivaleze studiile”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Autorităţile au lansat deja o campanie de recrutare de medici şi personal sanitar şi au primit deja 1.600 de solicitări.

Coronavirus/Italia s-a ÎNCHIS. Care sunt principalele reguli ce trebuie respectate

OMS: „COVID-19 are o rată de mortalitate de 3,4%. Gripa de sezon, sub 1%. Nimeni nu este imun”

Un medic britanic îi acuză pe italieni că profită de coronavirus ca să lenevească

CORONAVIRUS/Iohannis: „Nu luaţi cu asalt magazinele şi farmaciile!”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA