Skip to content

De ce le este cel mai frică italienilor

De ce le este cel mai frică italienilor

În anul 2023, abuzurile asupra membrilor familiei și colegilor de locuință au ajuns la 25.260 de cazuri în Italia, înregistrând o creștere de 2,8% față de anul precedent. De asemenea, numărul actelor de hărțuire a crescut semnificativ. Acestea sunt considerate infracțiuni de gen, deoarece victimele sunt în principal femei. În schimb, cazurile de violență sexuală au înregistrat o ușoară scădere. Datele au fost colectate de Observatorul pentru Siguranța Locuinței Censis-Verisure, realizat cu sprijinul Ministerului de Interne al Italiei.

Principala teamă a italienilor

Raportul subliniază că teama principală a italienilor este furtul din locuințe, o preocupare pentru 48,0% din populație. Furturile din locuințe au afectat deja 24,4% dintre italieni. În 2023, s-au înregistrat 147.660 de furturi din locuințe, o creștere de 10,4% față de 2022. În medie, au loc 410 furturi și jafuri zilnic în casele italiene.
►►► De la BADANTĂ, la amantă ocazională și hoață: ”Românca mi-a furat chiar și chiuveta de la baie”

Cele mai afectate orașe sunt Roma, care conduce clasamentul cu 13.463 de furturi, urmat de Milano cu 9.552 de cazuri și Torino cu 5.795. Unul din cinci furturi are loc în aceste trei mari zone metropolitane. În funcție de raportul furturilor la numărul de locuitori, Pisa, Florența și Lucca se află în frunte, cu cele mai multe cazuri la 10.000 de locuitori.

Preocuparea pentru siguranța locuinței, o prioritate pentru italieni

Siguranța locuinței este considerată esențială de către 89,2% dintre italieni, iar 74,4% dintre ei afirmă că sistemele de securitate îi fac să se simtă mai liniștiți. De asemenea, 57,3% consideră că acestea reduc anxietatea. Aproximativ 85,5% din populație dispune deja de cel puțin un dispozitiv de protecție pentru locuință, iar 45,3% intenționează să achiziționeze unul în următorul an. În plus, 50,1% declară că vor investi mai mult în siguranța locuinței în anii următori, această cifră ajungând la 63,9% în rândul cuplurilor cu copii.

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!