Decret ITALIA: Deplasările, restricționate în intervalul 21 decembrie – 6 ianuarie 2020

Persoanele care se deplasează în Italia cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2020 vor trebui să facă acest lucru înainte de 20 decembrie sau din 7 ianuarie, fie pentru a merge la locuințe secundare / case de vacanță, fie pentru turism: excepțiile rămân doar pentru cazuri speciale, asistență pentru persoanele cu infirmități, părinți divorțați care își întâlnesc copiii minori, reunirea familiei în locuința obișnuită.

Călătoriile pentru turism în Italia nu sunt permise în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie.

ASISTENȚA PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI/CU NEVOIE DE ASISTENȚĂ

Deplasările pentru oferirea de asistență persoanelor cu infirmități / dependente de îngrijiri va fi permisă în perioada 21-6 ianuarie, chiar și între municipalități sau regiuni din diferite zone, atunci când nu este posibil să li se ofere îngrijire prin intermediul unor persoane prezente în același municipiu / regiune.

Cu toate acestea, nu este posibil să se deplaseze mai mult decât numărul de persoane strict necesar pentru a oferi asistența necesară: în mod normal, nevoia de a oferi asistență nu poate justifica deplasarea a mai mult de o rudă adultă, eventual însoțită de minori pe care de obicei îi are în îngrijire, precizează noul decret.

SUNT PERMISE VIZITELE LA RUDE PÂNĂ PE 20 DECEMBRIE

Călătoriile pentru a vizita sau pentru a merge și a locui câteva zile cu rudele sau prietenii, inclusiv cu propriii părinți, vor fi posibile pentru toată lumea numai pentru deplasarea dintr-o zonă galbenă într-o altă zonă galbenă, exclusiv până pe 20 decembrie și începând cu 7 ianuarie.

În perioada 21 decembrie – 6 ianuarie, aceste deplasări vor fi permise, întotdeauna exclusiv între locuri din zona galbenă, numai dacă aveți reședința sau domiciliul sau casa în regiunea / provincia autonomă de destinație.

Pe 25 și 26 decembrie și 1 ianuarie va fi posibil să vă deplasați numai în interiorul propriului municipiu. Va fi posibil să vă deplasați între diferite municipalități / provincii / regiuni numai din motive de muncă, necesitate sau sănătate.

PĂRINȚII SEPARAȚI SE POT DEPLASA PENTRU A MERGE LA COPIII MINORI

Părinții separați sau părinții adoptivi se pot deplasa între 21 decembrie și 6 ianuarie pentru a merge în diferite municipalități sau regiuni sau în străinătate pentru a petrece vacanța cu copiii lor minori, în conformitate cu prevederile judecătorului sau acordurilor cu celălalt părinte. Aceste călătorii reintră printre cele motivate de necesitate, prin urmare nu sunt supuse unor limitări. În cazul călătoriilor către sau din străinătate, este totuși necesar să consultați deciziile în vigoare în țările de destinație.

DEPLASĂRILE CĂTRE LOCUINȚE SECUNDARE/CASE DE VACANȚĂ

Deplasările către locuințe secundare/case de vacanță dintr-o altă regiune decât a dvs. sunt permise numai până pe 20 decembrie și după 7 ianuarie și, în orice caz, numai dacă locul de plecare și destinația sunt ambele în zona galbenă.

Prin urmare, dacă o familie se mută într-o a doua locuință/casă de vacanță, într-o altă regiune, până pe 20 decembrie, iar unul dintre membri trebuie să se întoarcă la muncă în regiunea de origine pentru câteva zile, nu va mai putea reveni până la 6 ianuarie. Mutarea de la a doua casă la locul de muncă în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie nu poate fi folosită ca justificare pentru o nouă întoarcere la a doua casă, într-o altă regiune, în aceeași perioadă.

REÎNTOARCEREA ACASĂ

Persoanele care, din motive de muncă, locuiesc într-un alt loc decât cel al soțului / soției sau partenerului, dar care se reunesc cu acesta / aceasta în mod regulat și periodic în aceeași casă, se vor putea deplasa pentru a se reuni în perioada din 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 în aceeași casă în care se întâlnesc de obicei.

Cu toate acestea, conform decretului din 3 decembrie 2020, în pofida interdicțiilor, de la 21 decembrie până la 6 ianuarie puteți să vă întoarceți la propria reședință sau domiciliu.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA