DOLIU într-o familie de români din Italia: Bebelușul lor a murit în somn la nici două luni de la naștere

Micuța a murit la numai 46 de zile. Părinții au observat dimineața că nu mai respira și orice încercare de a o reanima a fost inutilă. Este posibil să fie vorba de sindromul morții subite a sugarului care în Italia are o incidență de circa 0,5 la mie, potrivit datelor din 2015.

Tatăl fetiței nu mai are liniște: ”De ce ni s-a întâmplat tocmai nouă?”. Tragedia s-a produs luni, 8 ianuarie, în localitatea italiană Ponte San Nicolò.

”Soția mea, Roxana, a pus-o pe Maria Melissa în pătuț la 3.30 după ce a alăptat-o și a așteptat să digere. La 7.30, când s-a întors în cameră ca să o ia, a găsit-o rece, deja moartă”, a povestit disperat Mihai Popa, român care lucrează la o fabrică din zonă.

”Fiica noastră era pe spate cu fața înclinată într-o parte. Manevrele de resuscitare au fost din păcate în zadar. S-a prăbușit lumea peste noi. Micuța s-a născut pe 23 noiembrie la Padova printr-o cezariană. A fost o sarcină liniștită, după trei zile amândouă au venit acasă. Maria Melissa era sănătoasă, soția mea o alăpta la sân și de Crăciun pediatrul a decis să să adauge lapte artificial pentru a mări creșterea în greutate».

Pentru familia Popa durerea este imensă, însă are forța să privească înainte datorită celuilalt copil, un băiat de opt ani.

Funeraliile micuței au fost celebrate, familia, rudele și amicii au dat un ultim sfâșietor salut nou-născutei. ”Sperăm să reușim să așezăm o piatră funerară frumoasă în cimitir. Dacă vrea cineva să ne ajute i-am fi cu adevărat recunoscători”, a adăugat tatăl. Drama care a lovit cuplul a îndurerat întreaga localitate Ponte San Nicolò unde familia s-a integrat foarte bine.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: ?