Skip to content

Dosar penal pentru un șofer român în Italia. A pus un magnet pe arborele de transmisie pentru a înșela tahograful

Românul se afla de mai multe ore la volanul camionului său, însă tahograful – dispozitivul obligatoriu care înregistrează viteza, distanța parcursă și, mai ales, timpul de conducere – arăta că vehiculul staționează. Șoferul s-a prefăcut inițial că nu înțelege acuzațiile carabinierilor, dar după descoperirea sistemului utilizat pentru blocarea dispozitivului nu a putut să nege înșelătoria.

Magnetul pentru blocarea tahografului era ascuns într-o șosetă și așezat deasupra arborelui de transmisie. Șoferul român a primit o amendă de 1800 de euro, i s-a retras permisul de conducere și vehiculul a fost pus sub sechestru. În plus, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de blocare a unui aparat pentru prevenirea accidentelor rutiere sau de muncă.

Verificarea vehiculului s-a făcut pe șoseaua statală Valsugana, în dreptul localității Castelnuovo. Carabinierii au urmărit și oprit camionul înmatriculat în România în timp ce acesta circula către Veneto. Documentele camionului și permisul de conducere erau în regulă.

ATV-uri furate din Franța, găsite de polițiştii de frontieră într-un camion încărcat cu mobilă


https://newsromania.net/2017/09/14/roman-anchetat-penal-germania-pentru-ca-folosit-doua-carduri-de-sofer-tahograf/