Skip to content

După nouă luni de AGONIE, o româncă a decedat în urma unei liposucții la o clinică din Milano

Ana Maria Crăciun, de 36 de ani, a trăit nouă luni de agonie după ce în iulie anul trecut i s-a făcut o operație de liposucție într-un ”centru de chirurgie plastică și estetică” din plin centrul orașului Milano.

Românca a murit miercuri, 11 aprilie, la un spital din provincia Brescia, după o serie de operații, și la București, efectuate ca urmare a unei infecții devastatoare pe care a suferit-o după intervenția estetică.

Procuratura milaneză a trimis carabinierii să percheziționeze cabinetul-apartament al lui Mattia Colli, de 32 de ani, care pe site-ul său se definește ”medic chirurg” și care acum este anchetat pentru omor din culpă.

Când au intrat militarii joi, 12 aprilie, în cabinetul lui Colli de pe strada Podgora, medicul tocmai efectua o liposucție și erau mai mulți clienți care așteptau la rând.

Pe internet Colli se descrie a fi ”un expert renumit în domeniul regenerării țesuturilor cu celule stem din țesut adipos” și explică faptul că ”își desfășoară activitatea la SHB Clinic din inima orașului Lugano”, în Elveția.

Pe 5 iulie 2017, femeia, care trăia în România, s-a prezentat la cabinetul italianului la recomandarea unei prietene, pentru o liposucție, adică pentru îndepărtarea unei părți a țesutului adipos, la șolduri, abdomen și picioare, însă imediat ce a fost externată s-a simțit rău, a făcut febră și a avut convulsii.

A rămas câteva zile într-o cameră de hotel din Milano și apoi s-a întors cu iubitul ei în România, unde deja ar fi ajuns în stare gravă.

A fost operată de mai multe ori la București, potrivit denunțului prezentat în urmă cu circa o lună la Procuratura bresciană, transmis apoi la Milano, pentru o fasceită necrozantă, o infecție bacteriană rară, care poate distruge pielea și țesuturile moi de sub ea, inclusiv grăsimea și țesutul care acoperă mușchii.

Apoi, potrivit denunțului, partenerul ei de viață a decis, văzând că starea ei nu se îmbunătățește, să fie transferată la Fondazione Poliambulanza din Brescia. În urmă cu câteva zile a fost internată într-un spital din Orzinuovi, unde a murit miercuri, 11 aprilie.

Procuratura a dispus efectuarea unei autopsii pentru a se clarifica cauzele exacte ale morții româncei, printre experți fiind numiți și un chirurg plastician și un medic de boli infecțioase.

În urma vericărilor va trebui să se stabilească dacă pe timpul operației chirurgicale au fost respectate toate normele igienico-sanitare obligatorii, scrie Leggo.it.