Emanuele Dessi, politician care a declarat că a bătut români, candidează pentru Senatul italian

Federația Asociațiilor de Români din Europa a trimis o scrisoare Mișcării Cinci Stele din Italia, în care a cerut retragerea sprijinului politic lui Emanuele Dessi, candidat pentru Senatul Italiei.

Scandalul a pornit în campania electorală, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut pe o rețea de socializare în care se laudă că a bătut români și că îi place să bată români.

dessi2
Foto: ilgiornale.it

Peste un milion de români au ales să locuiască in Italia, iar o bună parte dintre ei au dublă cetățenie și prin aceasta au drept de vot și pentru alegerile generale din Italia.

Astfel de declarații antiromânești apar periodic in preajma alegerilor în țările europene. Acest lucru se întâmplă pentru că unii politicieni fac un calcul simplu. Ei cred că, prin astfel de declarații, vor caștiga mai multe voturi de la cei care urăsc românii, dar pierd de la românii care i-ar putea vota.

“Este inadmisibil pentru un politician al unei țări europene, să facă astfel de declarații oribile și xenofobe, și nimeni sa nu ia măsuri. Nu înteleg de ce autoritățile italiene și europene nu s-au sesizat din oficiu. Individul nu doar se laudă cu fapte penale, dar și incită la violență”, a declarat Daniel Țecu, presedinte FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa).

Presa FADERE

Foto: youreporter.it

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: ?