Skip to content

Fotbalist român din Italia, condamnat pentru viol în grup

Fotbalist român din Italia, condamnat pentru viol în grup

Un tribunal din Verona a condamnat pe 31 ianuarie 2023 la câte șase ani de închisoare cinci foști jucători ai clubului de fotbal Virtus Verona, printre care și un român. Ei au fost acuzați de viol în grup, scrie cotidianul L’Arena, citat de agenția de presă italiană ANSA.

Italienii Stefano Casarotto, 26 de ani, Gianni Manfrin, 29 de ani, Edoardo Merci, 23 de ani, argentinianul Santiago Visentin, 23 de ani, și românul Daniel Onescu, 29 de ani, au fost judecați în procedură simplificată.

Ei căzuseră la un acord cu partea vătămată, o fostă colegă a unuia dintre italieni, dar asta nu a înlăturat răspunderea penală. Agresiunea a avut loc în noapte de 18 spre 19 ianuarie 2020 când tânăra în vârstă de 20 de ani a fost ademenită într-un apartament de către fostul ei coleg.

Acolo erau și ceilalți patru fotbaliști care au îmbătat-o și au violat-o. După izbucnirea scandalului, patru dintre fotbaliști au părăsit clubul, singurul care a rămas membru al echipei fiind Gianni Manfrin, mai scrie sursa citată.

Pentru a stinge scandalul, fotbaliștii au plătit victimei o sumă, nespecificată însă, cu titlu de despăgubire, ceea a dus la stingerea procesului civil. Cu toate acestea, acest tip de infracțiune poate fi anchetat indiferent dacă părțile s-au împăcat, astfel că procurorii italieni au continuat investigațiile.

Românul Daniel Onescu s-a născut la Hațeg, județul Hunedoara, în 1993. A jucat, începând cu 2010 la mai multe echipe din diviziile inferioare ale campionatului italian. A ajuns la Verona la începutul lui 2019 și a plecat în august 2020. În prezent, este legitimat la clubul Dolomiti, Serie D, din Belluno, oraș aflat la 80 de km de Veneția. Este căsătorit și are doi copii.

Acuzații au anunțat că vor depune apel. Argentinianul Santiago Visentin este acuzat într-un alt dosar de aceeași infracțiune, episodul având loc în august 2020. Atunci, el se afla atunci în compania altor doi colegi.

Salvini cere CASTRARE chimică pentru un român care a violat o studentă în Italia

Italia a trimis în România un avion militar cu tâlhari, violatori și condamnați pe viață

ITALIA: O îngrijitoare din România a reclamat la poliție că a fost violată de cinci bărbați după ce a ieșit dintr-un bar

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!