GEST ÎNGROZITOR în Italia: Român fără adăpost, incendiat la Torino, internat în stare gravă

Bărbatul a fost agresat și incendiat sâmbătă, 28 octombrie, seara, într-un parc din Torino. Românul de 60 de ani a fost dus la Spitalul San Giovanni Bosco în stare gravă. Are arsuri de gradul doi și trei la față și a fost internat la Reanimare, unde a fost sedat și intubat.

Prenumele său este Ghiță, dar i se spune spune George. Bărbatul este cunoscut de multă lume în Borgo Aurora, cartierul în care a avut loc agresiunea. A sosit în Italia în urmă cu cinci ani și de câteva luni dormea în Parcul Madre Teresa di Calcutta.

Românul a ajuns la spital la ora 21.48, conștient dar în stare de șoc. A reușit să povestească despre agresiunea suferită din partea unor necunoscuți: ”Au aruncat cu un lichid pe mine”. În afară de arsuri, bărbatului i-a fost diagnosticat și un edem la gât care îl împiedică să respire. Prognosticul medicilor este rezervat.

Un martor a declarat polițiștilor că a văzut ”o singură persoană” fugind de la locul agresiunii.

Mihai Sogea, un amic al omului străzii român, a povestit despre acesta: ”El vine aici des. Doarme pe bancă: era și ieri seară. Am băut vin și apoi eu am plecat. El e un om liniștit, oamenii îi dau să mănânce, îi aduc apă și pâine. Nu a avut niciodată probleme. Nimeni nu ne-a făcut probleme până acum”.

Poliția efectuează anchete în vedere identificării agresorilor.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: ?