Gripa face ravagii în ITALIA: 112 persoane moarte începând din septembrie

Din septembrie până acum în Italia au decedat din cauza gripei 112 persoane, dintre care unsprezece copii sub 14 ani și două gravide, în timp ce numărul cazurilor grave care au necesitat internarea la terapie intensivă este de 588.

Datele au fost actualizate de buletinul informativ săptămânal Flunews, redactat de ISS – Institut Superior de Sănătate. În ultima săptămână, a șasea din 2018, au fost semnalate 12 cazuri grave și 1 deces.

Potrivit ISS, practic toate cazurile putea fi evitate. Chiar dacă vaccinul nu elimină total riscul de îmbolnăvire, acesta previne formele severe.

Spre deosebire de anul trecut, nivelul de mortalitate în rândul persoanelor de peste 65 de ani este cu mult mai redus. Însă experții precizează că cifrele sunt subestimate deoarece se referă numai la cazurile de gripă confirmate prin examene de laborator.

Gripa ucide în principal pentru că poate provoca o pneumonie pulmonară virală primară, atunci când virusul gripal ajunge direct la plămâni și poate fi letal, în special la persoanele cu condiții preexistente de risc, cum sunt afecțiunile cardiace și bolile respiratorii cronice.

Dar gripa poate ucide și ca urmare a consecințelor pe care le provoacă, slăbind organismul și expunându-l infecțiilor bacteriene, cum este clasica pneumonie cu pneumococ.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.