Infern lângă Bologna: Un TIR și un camion au explodat și au făcut mai multe victime

Un scenariu apocaliptic. Și un bilanț dramatic și încă provizoriu al victimelor: doi morți și 84 de răniți, potrivit informațiilor furnizate de salvatori. Două persoane au fost transportate la centrele de arși din Parma și Cesena. Printre răniți sunt și unsprezece carabinieri și doi polițiști rutieri care dirijau traficul după un accident rutier anterior.

Ce s-a întâmplat

Un TIR, care transporta în autocisternă material inflamabil, a tamponat un camion pe racordul dintre A1 și autostrada A14 , lângă Borgo Panigale, la puțin după ora 14.00 (ora Italiei). Probabil șoferul cisternei nu a observat că vehiculul din fața sa a încetinit.

Cele două vehicule au luat imediat foc și au explodat după câteva minute. Și de aici s-a declanșat infernul. În urma deflagrației, o porțiune a podului șoselei de centură s-a prăbușit parțial.

Vehiculele din parcarea a două firme de vânzări auto cu sediul în apropiere au fost distruse de unda exploziei, geamurile făcându-li-se țăndări. S-a înălțat o coloană de fum negru enorm vizibil din tot orașul. Poliția, pompierii și ambulanțele s-au dus imediat la fața locului.

Primăria a lansat un apel: „Utilizați mașinile numai dacă este necesar” în zona dintre strada Saffi și Borgo Panigale. Traficul a rămas paralizat ore la rând, oamenii au ieșit în stradă.

Mărturie privind infernul: „Încă am mașina sub pod, aștept să înțeleg cum și când pot pleca. Mă aflam aici pentru muncă, eram la un restaurant când, la un moment dat, am auzit o bubuitură puternică: m-am gândit la un atentat”, a povestit un bărbat din Arezzo.

Porțiunea prăbușită de pod

Unda exploziei a provocat daune în zonă făcând să se spargă ferestrele locuințelor și magazinelor. Rezidenții, majoritatea foarte speriați, au fost evacuați. Dărâmăturile și schijele din sticlă au rănit mai multe persoane. Stingerea flăcărilor a fost dificilă din cauza căldurii extrem de mari emanată de foc.

  •  
  •  
error: ?