ITALIA: 12 supermarketuri închise din cauza gravelor deficiențe de igienă

Autorităţile italiene au confirmat pe 26 aprilie două cazuri de infectare cu varianta indiană a coronavirusului. Ambele sunt în regiunea Veneto din nordul Italiei, potrivit guvernatorului acestei regiuni, citat de AFP şi EFE și preluat de Agerpres.

Cele două persoane infectate sunt cetăţeni indieni, un bărbat şi fiica sa, care au venit din India în localitatea Bassano. Primul caz de infectare cu varianta indiană a fost descoperit în luna martie în regiunea Toscana, conform sursei citate.

Varianta indiană a SARS-CoV-2 a fost detectată în octombrie 2020 în vestul Indiei. Italia a interzis pe 25 aprilie intrarea persoanelor care au fost în India în ultimele 14 zile.

Excepție fac cetăţenii italieni care trebuie să aibă un test de COVID-19 atât la plecare, cât şi la sosire şi să rămână în carantină după sosirea în Italia.

Spania, Germania și Italia, țările cu cei mai mulți români infectați cu SARS-CoV-2

Pe de altă parte, autorităţile italiene au anunţat închiderea a 12 supermarketuri. Decizia a fost luată în urma unei ample acţiuni de control la nivel național.

În aceste centre comerciale a fost descoperit material genetic al coronavirusului pe diferite instrumente folosite de clienţi: coşuri de cumpărături, cântare sau dispozitive POS.

Gravele deficiente de igienă şi de gestiune au condus la aplicarea măsurilor de suspendare imediată a activităţii comerciale în 12 supermarketuri. Autoritățile au decis și confiscarea a peste două tone de alimente, potrivit unui comunicat al Ministerului italian al Sănătăţii citat de sursa menționată.

ITALIA: Salvini, fost ministru de Interne și vicepremier, trimis în judecată. Riscă până la 15 ani

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!