ITALIA a extins perioada de aplicare a carantinei/autoizolării pentru persoanele venite din România

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunţat vineri, 31 iulie, extinderea măsurii de carantină de 14 zile pentru persoanele care intră în această ţară din România și Bulgaria.

Măsura fusese adoptată săptămâna trecută ca parte a măsurilor împotriva extinderii infectărilor cu coronavirus şi ar fi încetat vineri, 31 iulie. Durata acestei prelungiri este de până la 10 zile, apoi situația se va reevalua.

Vineri, 24 iulie, autorităţile italiene au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul ţării pentru persoanele care vin din România – şi anume acestora li s-a aplicat obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile.

În Italia, noua epidemie de coronavirus a depăşit faza critică, dar creşterea recentă a numărului de cazuri noi a fost parţial legată persoane venite din străinătate.

Joi au fost 386 de cazuri noi, în creştere de la 298 miercuri, aducând numărul total de infecţii la 247.158. S-au înregistrat şi trei noi decese, al căror total a ajuns la 35.132.

Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri.

ITALIA a prelungit starea de URGENȚĂ până pe 15 octombrie

Blue Air ANULEAZĂ zeci de zboruri spre Italia și Cipru din cauza restricțiilor impuse în cele două țări

Precizări importante privind carantina/autoizolarea românilor la sosirea în Italia

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!