Skip to content

ITALIA a prelungit până pe 7 septembrie obligația de autoizolare/carantină pentru persoanele venite din România

ITALIA: Amenzi de până la 1.500 de euro pentru cei care nu respectă noile măsuri

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un decret prin care se prelungesc până la 7 septembrie măsurile menite să stopeze răspândirea noului coronavirus.

Astfel, oamenii vor trebui să poarte în continuare mască în locurile publice, să respecte distanţa fizică, iar adunările cu număr mare de persoane rămân interzise. În plus, se intră în carantină/autoizolare la sosirea din țările considerate cu risc.

Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât obligaţia de izolare/carantină la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră.

La intrarea în Italia, acestea vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Conte a vorbit despre „măsuri echilibrate care sunt conforme cu situaţia actuală” şi a atras atenţia că oamenii trebuie să rămână vigilenţi în privinţa virusului.

Italia s-a numărat printre ţările sever lovite de pandemia de coronavirus în primăvară.

Conform decretului, vasele de croazieră vor putea începe să navigheze din 15 septembrie, însă norme stricte de igienă vor trebui respectate la bord.

De la 1 septembrie, centrele expoziţionale vor putea fi deschise, iar construcţia şi organizarea spaţiilor expoziţionale poate începe imediat.

Pentru susţinerea turismului şi a culturii au fost alocate alte trei miliarde de euro.

Premierul Conte le-a cerut italienilor să continue să participe la măsurile de îngrădire a virusului. „Nu trebuie să lăsăm garda jos şi să irosim eforturile” depuse până acum, a avertizat premierul italian.

„Înţeleg că tinerii ar dori să revină la viaţa de noapte, însă trebuie să se comporte responsabil. Miza o reprezintă sănătatea persoanelor iubite”, a mai spus premierul italian.

ITALIA: Salvini consideră a fi „terorism” publicarea zilnică a datelor privind cazurile de coronavirus

ITALIA: Șofer român, amendat cu 5.000 de euro pentru transport ilegal de pachete de la Verona în România

ITALIA a extins perioada de aplicare a carantinei/autoizolării pentru persoanele venite din România