Parlamentul italian a votat miercuri, 29 iulie, prelungirea stării de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a facilita luarea de decizii de către guvern în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Actuala stare de urgenţă expiră pe 31 iulie.

Senatul italian a votat primul, marţi seară, autorizarea prelungirii stării de urgenţă, iar apoi deputaţii au dat şi ei undă verde acestei decizii miercuri, în jurul prânzului.

„Din nefericire, pandemia nu s-a terminat complet astăzi, chiar dacă efectele sunt mai controlate şi limitate geografic”, a declarat premierul, Giuseppe Conte, în faţa deputaţilor.

Prelungirea stării de urgenţă este deci „o alegere inevitabilă, chiar obligatorie, bazată pe reflecţii pur tehnice”, a adăugat Conte, respingând acuzaţiile aduse de opoziţia de dreapta.

Şeful guvernului italian a ţinut, de asemenea, să sublinieze că prelungirea stării de urgenţă nu înseamnă o nouă izolare a italienilor, după cum au vehiculat unele mesaje postate pe reţelele sociale.

Italia a plătit un tribut greu pandemiei, cu peste 35.000 de morţi şi peste 246.000 de cazuri de contaminare.

Starea de urgenţă serveşte în Italia în principal la facilitarea şi accelerarea luării deciziilor şi măsurilor menite să combată efectele unui seism, inundaţiilor sau altor catastrofe, în cazul de faţă fiind vorba despre pandemia de SARS-coV-2.

Printre altele, starea de urgență permite Italiei să blocheze zborurile din și spre țările considerate cu risc epidemiologic, sau să limiteze intrările din unele state.

Blue Air ANULEAZĂ zeci de zboruri spre Italia și Cipru din cauza restricțiilor impuse în cele două țări

Precizări importante privind carantina/autoizolarea românilor la sosirea în Italia

Românii care se duc în ITALIA intră în CARANTINĂ

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA