Skip to content

ITALIA: Amendă uriașă pentru un șofer român de TIR. Tahograf modificat, animale vii transportate necorespunzător

Un șofer român care conducea tirul unei firme spaniole a fost oprit miercuri, 28 martie, de poliția rutieră italiană în Avellino.

Agenții au constatat că acesta transporta două sute de miei în condiții necorespunzătoare și folosea un magnet pentru a înșela tahograful.

Bărbatul a încărcat cei două sute de miei în Franța și animalele aveau ca destinație Puglia, însă încărcătura nu respecta normele pentru evitarea relelor tratamente asupra animalelor.

În plus, românul folosea un magnet pentru a falsifica înregistrările tahografului privind timpul petrecut la volan. Deși vehiculul era în mișcare, pe timpul controlului s-a constatat că înainte de oprire tahograful indica odihnă.

Consecințele sunt grave pentru șoferul român. A primit o amendă de 20.000 de euro, pe care probabil o va plăti firma angajatoare, i-a fost suspendat permisul de conducere și tirul a fost pus sub sechestru.

De asemenea, românului i-a fost deschis dosar penal pentru rele tratamente asupra animalelor și nerespectarea normelor privind prevenirea accidentelor de muncă, informează Trasporto Europa

Dosar penal pentru un șofer român în Italia. A pus un magnet pe arborele de transmisie pentru a înșela tahograful