Italia: Bebeluș pus în pericol de PROPRIA MAMĂ. Aceasta a refuzat tăierea cordonului ombilical din motive religioase

Femeia a refuzat tăierea cordonului ombilical pentru că, potrivit convingerilor sale religioase, acesta ar trebui să se desprindă de unul singur. Însă odată cu trecerea timpului nou-născutul a început să prezinte semne de suferință și medicii, pentru a ști cum să procedeze, au făcut apel la Parchet.

 

Cazul s-a întâmplat vineri 15 septembrie în localitatea Udine din Italia. Procurorul-șef de la parchetul local a declarat că acest caz este un ”semn trist al vremurilor noastre” și a precizat că răspunsul dat medicilor a fost în mod evident să salveze viața micuțului.

”Misiunea medicilor este să salveze vieți. În momentul în care viața cuiva este pusă în pericol, trebuie efectuat tratamentul medical. Medicii trebuie să fie liberi să-și exercite meseria pentru salvarea vieților. Să eviți denunțurile este imposibil, însă dacă va fi depusă vreo plângere, în mod clar o vom clasa. Dacă dimpotrivă nou-născutul ar fi murit în absența intervenției medicilor – a concluzionat – în mod sigur cadrele medicale ar fi fost anchetate penal”.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *