ITALIA. Câinele erou de la Amatrice a fost otrăvit: «Kaos salva oameni, aceiași oameni care acum l-au omorât»

Kaos, câinele-erou de la Amatrice și Campotosto în zilele de după cutremurul din august 2016, a fost găsit mort în grădina casei sale din Sant’Eusanio Forconese, o localitate de lângă L’Aquila. Ciobănescul german a fost otrăvit.

Pentru moment nu se cunoaște cine este autorul unui gest atât de crud, cu atât mai puțin motivul care a determinat acea persoană să ia viața unui animal obișnuit să salveze viața altora.

„Ai lăsat un gol imens din cauza unei persoane meschine… continuă-ți munca acolo SUS, continuă să cauți dispăruți, să salvezi vieți omenești… Nu am cuvinte, nu reușesc să înțeleg un act atât de oribil”, a scris pe Facebook partenerul său uman și antrenorul său, Fabian Ettore.

«Nu purta ură celui care ți-a făcut asta, dimpotrivă. Dacă într-o zi va avea nevoie de ajutor, să-i fii superior, iar când te va privi în ochi și va vedea că ești tu Salvatorul lui va muri lent de unul singur», a mai scris Fabian.

Activitatea lui Kaos a fost deosebit de importantă pe timpul multor operațiuni de salvare, nu numai în zonele afectate de seism acum doi ani. Recent a contribuit la găsirea unui bărbat din Roio, care dispăruse.

„Kaos noi am văzut multe… pe mulți i-am ajutat și pe mulți nu am reușit… ai muncit zi și noapte, când a fost nevoie nu ai dat niciodată înapoi… ai fost un prieten fidel și am împărțit casa… canapeaua… totul… aleargă, prietenul meu, aleargă și nu te opri, într-o zi ne vom întâlni din nou. Adio, prietene!”

Fabian a adăugat și un mesaj pentru autorul gestului: „Mi-ai luat lucrul cel mai prețios, l-ai luat unei întregi comunități. Da, pentru că el a salvat vieți”.

„Au ucis câinele erou din Amatrice, Norcia și Campotosto. Kaos salva oameni, aceiași oameni care acum l-au otrăvit. Vom depune plângere. În plus, vom cere Guvernului o lege care să interzică vânzarea și comercializarea de otrăvuri și produse fitosanitare fără o rețetă care să poată permită găsirea celui care cumpără”, a declarat Rinaldo Sidoli, responsabil cu comunicarea de la Animalisti Italieni, o organizație non-profit.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?