Skip to content

ITALIA: Doi tâlhari, împușcați mortal de un bijutier pe care îl jefuiau – VIDEO

Un bijutier din Piemont a împuşcat mortal două persoane care au pătruns în magazinul său. O a treia persoană a fost rănită și a ajuns la spital.

În vârstă de 67 de ani, Mario Roggero mai fusese jefuit de două ori până acum. În 2015 a fost bătut bine, iar fiicele i-au fost legate și închise în baia magazinului, scrie Corriere della Sera.

Câteva luni mai târziu hoții, care furaseră bijuterii și ceasuri, au fost arestați. Celălalt atac a avut loc în 2019.

În după-amiaza de 28 aprilie 2021, în jurul orei 18.30, magazinul său din comuna Gallo, lângă orașul piemontez Grinzane Cavour, la 50 de km de Torino, a fost din nou ținta hoților.

Cei trei purtau măști de protecție și au intrat în magazin dându-se drept clienți. Vânzătoarele, soția și fiica patronului, au deschis rafturile cu bijuterii pentru a le arăta clienților. Atunci, unul dintre ei a scos un pistol, iar altul un cuțit.

Suspect într-un jaf de 1.100.000 de euro, arestat în România. Este membru „Brigada”, gruparea orfanilor care a terorizat Europa

În acel moment, soția bijutierului a început să urle. Bărbatul ei a decis să nu mai fie victimă ca-n trecut, așa că a pus mâna pe armă și a tras cinci focuri de armă. Unul dintre hoți a căzut pe loc, iar altul zece mai departe, întins pe caldarâm.

Al treilea complice a reușit să fugă, rănit la gambă. El a fost găsit în spitalul din Savigliano și arestat.

Poliţia a deschis o anchetă. Unul dintre cei doi hoți a fost identificat. Este vorba despre Andrea Spinelli care, împreună cu complicii, se stabilise de mai mult timp în Piemonte.

Oamenii din localitate sunt în stare de șoc. Roggero, soția și fiica sa au fost anchetați până în dimineața de 29 aprilie.

Matteo Salvini a declarat că este solidar cu acțiunile lui Rogerro: „o îmbrățișare bijutierului din Grinzane. Apărarea este întodeauna legitimă”.

Până în acest moment, lui Ruggero nu i s-au adus acuzații, dar riscă totuși să fie anchetat pentru exces de legitimă apărare din culpă.