ITALIA: Experiență neplăcută la volan. „Era o țigancă, sau în orice caz cu trăsături de româncă”

Alba Caria a povestit pe un grup Facebook ce i s-a întâmplat pe șoseaua SS131 unde un Opel Corsa de culoare gri a tamponat-o și apoi o persoană cu accent străin de la bordul mașinii a încercat să o facă să iasă din mașină cu pretextul de a verifica daunele, scrie sardegnalive.net.

Femeia, convinsă că intenția acesteia era aceea de a o jefui, a reușit să plece și să denunțe episodul absurd la un echipaj al Poliției Rutiere. Redăm mai jos traducerea mesajului publicat de italiancă pe rețeaua de socializare.

«Astăzi, ora 9.30 (marți, 28 august – n.r.), în călătorie de la Riola la Iglesias. Imediat după racordul spre Villanovaforru, pe timpul unei depășiri, aud o bufnitură foarte puternică în partea dreaptă a mașinii, revin imediat pe banda dreaptă, încetinesc gândindu-mă ”imediat ce găsesc o zonă de staționare opresc pentru a verifica eventuale daune”, iar după câțiva kilometri iată o zonă de staționare, opresc și, în timp ce dau să ies din mașină, se oprește în spatele meu o mașină gri… rămân așezată cu portierele blocate gândindu-mă să plec fără să mai verific nimic, însă se apropie în fugă o femeie care îmi bate în geamul din partea pasagerului… o întreb ce vrea și ea îmi face semn că nu mă aude, deschid jumătate de centimetru geamul, fiindcă ochii mei, și poate și ai săi în acel moment văd poșeta mea alături de mine, și creierul începe să gândească cu rapiditate… mă întreb cum oare, dacă au nevoie de ceva coboară pasagerul și, mai ales, nu se apropie de partea mea…

Mai întreb: ”ce vrei?” și ea ”Eu auzit o lovitură puternică în mașina mea, tu făcut daună mie”, eu ”Cu adevărat lovitura am auzit-o eu, nu am înțeles ce s-a întâmplat, dar acum chem poliția și astfel ei mă vor ajuta să verific și procesul-verbal îmi trebuie pentru asigurare”…am spus primul lucru care mi-a venit în minte, pentru că în acel moment mi-am dat seama că asta era o țigancă, sau în orice caz cu trăsături de româncă, și uitându-mă în oglindă am văzut că șoferul nu avea un aspect recomandabil și avea portiera semideschisă, ca și cum ar fi urmat să țâșnească dintr-un moment în altul… tipa spunea ”tu coboară noi vedem daună împreună” și în timp ce mă gândeam am răspuns ”nu, tu așteaptă puțin că eu chem poliția și verificăm împreună”. Mi-am dat seama că ea se ținea de bara portbagajului exterior și, chiar dacă aș fi vrut să plec cu viteză nu aș fi putut, pentru că riscam să o trag după mine.

Oricum a ridicat din umeri uitându-se către partenerul ei, când a înțeles că nu voi coborî, și tipul i-a făcut semn să se întoarcă în mașină. Voiam să-i fotografiez în timp ce plecau, dar îmi tremurau mâinile (și nu numai), însă am fotografiat numai partea posterioară a mașinii, dar numărul de înmatriculare nu se vede. Am plecat cu inima bătând cu rapiditate și, după câțiva kilometri, imediat după ieșirea către Sanluri, am văzut o patrulă a poliției rutiere, am oprit și am denunțat faptele.

Au făcut proces-verbal, au fotografiat dauna la mașina mea, au văzut fotografia mașinii, un Opel Corsa gri, mi-au cerut descrierea personajelor și mi-au spus că acea clipă de ezitare înainte de a coborî (timp în care mi-am scos căștile telefonului) a făcut astfel încât să nu mă găsească deja în afara mașinii, iar acest lucru m-a salvat pe mine, poșeta mea și mașina mea, fiindcă puteau chiar și să mă bată, să mă facă inofensivă și să ia totul. Din câte se pare au multe semnalări ca a mea, însă nu reușesc să-i prindă, fiindcă când cineva denunță deja ăia sunt departe. Ei bine, cu siguranță nu mă așteptam să trăiesc un asemenea ghinion în această dimineață, am ajuns la Iglesias cu aproape o oră întârziere și pe stradă toate mașinile gri mi se păreau a fi Opel Corsa.

Am fost norocoasă, m-am ales numai cu o mare spaimă, și un atac de tahicardie (în afară de necesitatea urgentă a unei băi…), lăsând la o parte gluma putea să-mi meargă mai rău. Se pare că folosesc și jocul cu oglinda retrovizoare… te ajung din urmă pe autostradă după ce ieși dintr-o stație de servicii, te claxonează și te constrâng să oprești în primul refugiu pentru a-ți cere bani spunând că tu le-ai spart oglinda, sau îți aruncă ouă sau fructe pe parbriz și astfel ești obligat să te oprești imediat ce poți și te ajung din urmă sau te așteaptă. În concluzie, trebuie să fim foarte atenți pe stradă, pentru că acești delincvenți pot fi peste tot. Eu acum sunt acasă, liniștită.»

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?