Skip to content

ITALIA: Familie de români, condamnată pentru obligarea unei tinere să se prostitueze

Ca să o convingă să meargă în Italia i-au promis un loc de muncă de îngrijitoare, dar imediat ce a ajuns au obligat-o să se prostitueze amenințând-o că-i vor face rău fiicei sale de 3 ani. Curtea de Apel din Palermo a condamnat o familie de români arestată în decembrie 2015 pentru ținerea în sclaviei a conaționalei, la acea vreme de 22 de ani.

 

Judecătorii au aplicat următoarele condamnări: Aron Duțescu – 8 ani și 2 luni, Daniela Duțescu – 8 ani, Tatiana Mărgelu – 12 ani și Aron Cosmin Duțescu – 13 ani, acesta din urmă fiind găsit vinovat și de viol.

Cei patru mai sunt acuzați și de sechestrare de persoană în scop de extorcare și exploatarea prostituției. Singura persoană achitată este Sandra Diana Duțescu, de 19 ani la momentul faptelor și care a fost plasată în arest domiciliar fiindcă avea doi nou-născuți.

Femeia a fost convinsă să denunțe situația sa, un adevărat coșmar, de unul dintre clienții cunoscuți pe stradă.

Potrivit reconstituirilor acuzării, tânăra de 22 de ani a fost convinsă să se mute la Palermo împreună cu fiica sa. Imediat ce a sosit i-au fost sechestrate documentele.

Pentru a o determina să facă ce i se spune românii au amenințat-o cu moartea fiicei sale și cu corecții fizice.

Între timp, micuța a rămas cu familia de români într-un apartament din cartierul Albergheria.

La finele lui 2015 autoritățile italiene au descins în locuința care devenise o închisoare pentru victimă și copila sa, eliberându-le.