Skip to content

ITALIA: Grevă generală de 24 de ore în transporturile aeriene pe 6 iulie

Ministerul român Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că mai multe organizații sindicale din transportul aerian au anunțat organizarea unei greve generale de 24 de ore în data de 6 iulie 2021.

Pentru informații cu privire la cursele aeriene care ar putea fi afectate de grevă, cetățenii români sunt rugați să consulte paginile web ale aeroporturilor și să contacteze companiile aeriene.

De asemenea, oficialii români recomandă consultarea site-ului Ministerului Infrastructurii și Transporturilor din Italia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344.

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia (https://www.facebook.com/roma.mae.romania) şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Avertisment pentru românii care călătoresc în Franța. Sindicatele din aeroporturile din Paris fac apel la grevă