ITALIA: Guvernul a băgat sub preș numărul real al infectărilor cu Sars-Cov-2. Serviciile secrete susțin că este cu 50% mai mare

Cazurile de infectare cu noul coronavirus în Italia sunt cu aproape 50% mai multe decât cele detectate şi comunicate zilnic, potrivit unui raport al serviciilor secrete italiene, potrivit agenției spaniole de știri EFE, preluate de Agerpres.

Raportul, publicat de cotidianul La Repubblica, a fost prezentat guvernului de la Roma. Potrivit documentului, numărul cazurilor zilnice de îmbolnăvire cu coronavirus ar fi în realitate cu 40 – 50 de procente mai mare decât bilanţul oficial care este stabilit la circa 15.000 de infectări pe zi.

„Numărul total al persoanelor infectate este subestimat din cauza reducerii drastice a numărului de teste efectuate care s-a produs la jumătatea lunii noiembrie a anului 2020”’, se arată în raport.

A fost efectuată o analiză a situaţiei din unităţile de terapie intensivă în ultima parte a anului trecut. Cu puţin înainte de Crăciun, curba îmbolnăvirilor a reînceput să crească, iar dovada o reprezintă faptul că numărul de pacienţi de la terapie intensivă nu a scăzut, aşa cum era de aşteptat. Cifra s-a menţinut stabilă, oscilând în jurul a 2.580 de cazuri.

COVID-19 a salvat de la extrădare un imigrant ilegal din România condamnat în Italia pentru trafic de droguri

Raportul mai arată că un alt aspect care afectează calculul infectărilor este că doar testele de tip PCR erau luate în considerare inițial când se alcătuia bilanţului. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a admis şi testele rapide, motiv pentru care indicele de infectare a scăzut vertiginos.

Directoarea Departamentului de boli infecţioase din cadrul Institutului Superior de Sănătate, Paola Stefanelli, a confirmat că bilanţul prezentat în raport este plauzibil, deoarece „în cadrul sistemelor de monitorizare există adesea un număr subestimat de cazuri care, în mod normal, ar trebui diagnosticate şi notificate”.

Unul dintre cei mai cunoscuţi epidemiologi din Italia, Andrea Crisanti, susține că estimarea făcută de serviciile secrete italiene este corectă. Crisanti este și directorul Departamentului de Microbiologie al Universităţii din Padova.

Atenție la înșelăciunea prin metoda COVID-19!

„Potrivit raportului, am avea de fapt circa 30.000 de cazuri pe zi, ceea ce este rezonabil, ţinând cont totodată şi de numărul de morţi pe care l-am înregistrat”’, a declarat Crisanti la postul Sky TG4.

El a mai explicat că ‘numărul de cazuri de coronavirus depinde şi de tipul de test realizat. „Dacă foloseşti un instrument puţin sensibil, este evident că unele dintre cazuri se pierd. Dacă apoi numeri testele care se fac în farmacii, este evident că totul este distorsionat pentru că în urma acestor teste rezultatele negative sunt mai multe decât în cazul testelor moleculare de tip PCR”, a mai spus Crisanti.

Din 21 februarie 2020, momentul în care a început contabilizarea cazurilor de COVID-19, Italia a înregistrat 2.515.507 de îmbolnăviri şi 87.381 de decese, potrivit sursei citate.

ITALIA: Bătăuș român, plătit cu 2.500 € să strivească mâinile unui chirurg pentru că era gay

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA