ITALIA interzice utilizarea compartimentelor de bagaje în avioanele care sosesc sau pleacă din această țară

Depozitarea bagajelor de tip carry-on în compartimentele de deasupra scaunelor din cabina avioanelor care sosesc sau pleacă din Italia este de acum înainte interzisă din motive sanitare, a anunţat vineri, 26 iunie, Autoritatea Aeronautică Civilă Italiană (ENAC), transmite AFP.

În aceste condiţii, pasagerii vor putea lua la bordul avioanelor doar bagaje suficient de mici pentru a încăpea în spaţiul de sub scaunul din faţă, a precizat un purtător de cuvânt de la ENAC.

Autoritatea aeronautică a precizat că interdicţia vizează evitarea contactelor între pasageri şi urgentarea procedurilor de îmbarcare şi debarcare pentru a diminua riscul de transmitere a virusului.

Asociaţia pentru protecţia consumatorilor, Codacons, a salutat vineri această decizie care va permite evitarea haosului care se produce uneori în cabine “când pasagerii îşi depozitează bagajele în compartimentele de deasupra capului”.

“În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinaţi din Europa, provocând întârzieri şi cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune”, apreciază Codacons.

De la BADANTĂ, la amantă ocazională și hoață: ”Românca mi-a furat chiar și chiuveta de la baie”

Românii din Italia, Irlanda și Franța NU mai intră în carantină la întoarcerea în țară

Nădlac: Un român din Italia a încercat să evite autoizolarea trecând ilegal frontiera

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA