ITALIA: Magazine închise duminica, propunere de la Lega Nord

Magazine închise duminica și în zilele de sărbătoare, cu excepția lunii decembrie. Aceasta este reforma care e pe cale să fie aprobată în Italia, la propunerea prezentată de Barbara Saltamartini, de la Lega Nord, președintă a Comisiei Activități de Producție a Camerei.

Politiciana susține că deschiderea în zilele de sărbătoare, inclusiv duminica, nu a avut niciun efect economic pozitiv, nici măcar mult sperata creștere a angajărilor. Potrivit acesteia, în prezent angajații nu se pot bucura de o zi de odihnă, fiind constrânși că lucreze și duminica.

Proiectul de lege, care reprezintă o revoluție a obiceiurilor de consum pe care Lega Nord și M5S au promis-o în campania electorală, este considerat de critici a fi în defavoarea consumatorilor și un cadou enorm făcut multinaționalelor din comerțul online. În plus, cei care sunt împotriva acestui proiect consideră că vor fi puse în pericol circa 400.000 de locuri de muncă.

În proiectul de lege se menționează că magazinele din localitățile turistice vor putea fi deschise duminicile și în zilele de sărbătoare și că „sunt identificate zilele și zonele în care comercianți pot ține deschis. Aceste zile cuprind duminicile din luna decembrie, de asemenea alte patru duminici sau zile de sărbătoare din timpul celorlalte luni ale anului”.

Președintele Comitetului Național Italian al Camerei de Comerț Internaționale, Ettore Pietrabissa, susține însă că normele sunt „în contratendință cu momentul pe care îl trăim, în care consumul, întreprinderile și firmele trebuie susținute mai mult. Prevederea care le lăsa comercianților libertatea de a decide dacă să deschidă sau nu duminica a avut ca scop dezvoltarea consumului. Italia are nevoie de aceasta pentru a face să progreseze bogăția, PIB, dezvoltarea economică”.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA