ITALIA: Măsuri suplimentare anti-Covid în cinci regiuni. Sardinia, fără restricții

Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă, 27 februarie 2021, impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, informează Agerpres care preia AFP și Reuters.

Pe de altă parte, în regiunea Sardinia se vor ridica toate restricțiile, începând din 1 martie, cu excepția purtării măștii de protecție și a distanțării sociale.

Sardinia a înregistrat timp de trei săptămâni consecutive mai puţin de 50 de cazuri noi de COVID-19 la 100.000 de locuitori. Această rată este principalul criteriu pentru trecerea în zona albă.

În zonele albe, restaurantele sunt deschise şi seara. Sălile de cinema, de teatru, de fitness şi piscinele pot fi de asemenea redeschise. Autoritățile au decis totuși o redeschidere prudentă, supravegheată a acestor activități.

ITALIA prelungește interdicția de călătorie între regiuni până pe 27 martie

Cele 20 de regiuni italiene sunt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).

Tot pe 1 martie, trei dintre cele cinci regiuni în care se vor introduce restricții suplimentare: Lombardia, Piemonte şi Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie. Aceasta înseamnă că barurile, restaurantele şi muzeele se închid.

Alte două regiuni, Basilicata şi Molise, devin zone roşii, scenariu similar cu carantina totală. Deplasările vor fi permise doar din motive profesionale şi de sănătate.

Vor fi deschise numai magazinele cu produse de primă necesitate, de exemplu cele alimentare sau farmaciile.

ITALIA: Experți în sănătate cer reintroducerea carantinei totale pentru cel puţin 30 de zile

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA