ITALIA: Ministrul Sănătății preconizează că în 48 de ore restricțiile se vor înăspri

Ministrul Sănătăţii din Italia a declarat pe 1 noiembrie că țara are la dispoziţie doar două zile pentru a aproba restricţii mai severe menite să oprească răspândirea virusului.

Măsurile dure trebuie luate din cauza datelor îngrozitoare privind infectările cu Sars-Cov-2, potrivti Agerpres care preia o informație publicată de reuters.

Italia a înregistrat pe 1 noiembrie 2020 aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei.

Totodată, au fost înregistrate şi aproape 300 de noi decese cauzate de COVID-19, numărul total al deceslor ajungând la 38.618.

„Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricţiilor, este vorba de prea mulţi oameni victime ale noului coronavirus”, a spus ministrul Roberto Speranza, conform Corriere della Sera.

El a explicat că singura opţiune pentru a reduce numărul de contaminări şi decese este închiderea țării, dar se discută despre modul în care trebuie gestionate şcolile şi îmbunătăţite condiţiile din transportul public.

Săptămâna trecută, Italșia a impus restricţii în domeniul afacerilor. Restaurantele şi barurile nu mai au voie să primească clienţi după ora 18:00. Sălile de fitness, cinematografele şi teatrele au fost închise.  î

În Lombardia, regiunea cea mai afectată de pandemie, a fost interzisă circulaţia locală pe timpul nopţii.

Premierul italian a explicat că încearcă să evite o nouă carantină la nivel naţional pentru că o astfel de măsură ar afecta şi mai mult economia țării.

Luni, 2 noiembrie, se așteaptă emiterea unui decret prin care s-ar putea limita călătoriile între regiuni, s-ar impune carantină locală în zone cu rată mare de contaminare şi s-ar extinde școala on-line.

ITALIA: Revoltă împotriva noilor măsuri. Poliția a folosit gaze lacrimogene. În Torino au fost devastate magazine

Italienii, sfătuiți să nu părăsească țara. „Revenirea în Italia ar putea fi complicată de viitoare restricții”, avertizează autoritățile

ITALIA ar putea închide frontierele. Măsuri drastice, solicitate pentru limitarea infectărilor cu coronavirus

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA