Skip to content

ITALIA: NU se confirmă infecția cu coronavirus la românul internat la Roma

Românul în vârstă de 41 de ani, transferat în mod preventiv la Spitalul de Boli Infecțioase Spallanzani din Roma, nu este infectat cu virusul provenit din China.

Informația a fost transmisă într-un comunicat de presă de Oficiul Sănătății și Integrării SocioSanitare a Regiunii Lazio după efectuarea unor teste specifice.

Bărbatul se prezentase joi, 30 ianuarie, la un spital din Tivoli prezentând simptome asemănătoare gripei și declarând că lucrează la un hotel din Roma unde doi chinezi au fost diagnosticați cu coronavirus.

În prezent, la Spallanzani sunt spitalizate alte 12 persoane care sunt suspectate de infectarea cu coronavirus.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, confirmă că „situația e sub control”.

Giuseppe Ippolito, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Spallanzani din Roma, liniștește populația explicând că „în cazul acestui coronavirus contaminarea are loc numai de la persoanele care manifestă simptomele bolii”.

Italia a decretat stare de urgență și a alocat 5.000.000 de euro pentru a combate în mod eficient virusul provenit din China.

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase: În caz de gripă, stați acasă! De ce medicii nu prescriu Tamiflu?

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

Germania confirmă al șaselea caz de coronavirus la un copil

Germania introduce noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului