Skip to content

ITALIA: Operațiune de amploare împotriva hoților de mașini și motociclete

Bilanțul operațiunii ”Safety Car 2”, care a dat o nouă lovitură hoților de mașini și motociclete, este de 101 arestări în toată Italia, 352 de cercetați penal în stare de libertate, 618 vehicule furate restituite proprietarilor legitimi.

La operațiunea coordonată de Serviciul de Control al Teritoriului de la Direcția Centrală de Combatere a Criminalității au luat parte toate chesturile cu sprijinul echipajelor de la Departamentele de Prevenire a Criminalității, Poliției Rutiere și Poliției de Frontieră, fiind utilizate în total 9.416 echipaje (20.619 angajați) și, pentru prima dată, au participat și Polițiile Locale.

Operațiunea a permis să se recupereze și să se restituie proprietarilor legitimi 618 vehicule furate, dintre care 27 de camioane. Utilizarea simultană pe întreg teritoriul italian de tehnologii moderne ale sistemului Mercurio – precizează Poliția – a permis să verifice 983.427 de vehicule, dintre care 802.801 cu sistem automatizat și 180.626 cu sistem manual, și 65.396 de persoane.

[videopress KvmmZrdA]

Valoarea totală a vehiculelor recuperate este de 5,5 milioane de euro. Pagubele sociale cauzate de furturile de vehicule care condiționează, printre altele, costul polițelor de asigurare, sunt consistente.

Șase motociclete dezmembrate și un scuter, furate din ITALIA, găsite la Petea

Motociclete furate din Italia, transportate într-un microbuz, găsite de polițiştii de frontieră