ITALIA: Patru noi decese, confirmate în ultimele ore. De ce este mare rata de mortalitate în această țară

Până în prezent, în Italia au fost confirmate 11 victime ale coronavirusului. Ultimele patru victime sunt un bărbat în vârstă de 84 de ani din Nembro, provincia Bergamo, un bărbat în vârstă de 91 de ani din San Fiorano, o femeie de 83 de ani din Codogno, ambii din ​​provincia Lodi, și o femeie de 76 de ani care fusese internată în reanimare la Treviso pentru complicații respiratorii.

Conform Protecției Civile italiene, 322 de persoane sunt infectate în Italia la acest moment, dintre care trei în Sicilia.

În Spania, la Barcelona, a fost înregistrat primul caz. Este vorba de o italiancă de 36 de ani, cu domiciliul în Spania. Tocmai se întorsese dintr-o călătorie efectuată în orașele italiene Bergamo și Milano.

În Austria, în Tirol, au fost raportați doi italieni din Bergamo, un cuplu, infectați cu coronavirus. Conform unor relatări ale presei austriece, hotelul din Innsbruck unde lucrează femeia, a fost închis. Cuplul, în prezent pus în carantină într-un spital din Innsbruck, sosise în Tirol săptămâna trecută.

„În Italia există o populație în vârstă și acest lucru explică ratele de mortalitate de 2-3%. Vârstnicii sunt mai fragili, se vede în cazul gripei. Pentru aceasta din urmă îi putem proteja prin vaccinare. Deoarece nu există niciun vaccin pentru Coronavirus, există mortalitate. Singura modalitate de a-i proteja este limitarea focarelor așa cum se face”, a declarat de Giovanni Rezza, directorul Departamentului de Boli Infecțioase de la Institutul Superior pentru Sănătate într-o conferință de presă la Protecția Civilă.

Experții UE, avertizează privind riscul ridicat din zonele considerate focare

Riscul pentru persoanele din UE și Regatul Unit care „călătoresc sau locuiesc în zone cu presupusă transmitere comunitară” a coronavirusului este în prezent ridicat, scrie în actualizarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor – ECDC cu privire la situația de contagiune din Europa.

Potrivit experților, pentru rezidenți și călători „impactul uneia sau mai multor infecții este considerat înalt, în special pentru populațiile vârstnice” cu multiple patologii.

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA