ITALIA: Patru români au murit într-un cumplit accident rutier. Alți patru sunt răniți

Opt români au fost implicaţi într-un accident rutier produs în data de 5 iunie 2020 în provincia italiană Arezzo pe A1. Patru au decedat, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

„MAE precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului ataşatului pentru afaceri interne, cât şi Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media italiană referitoare la accidentul rutier produs la data de 5 iunie a.c., în provincia Arezzo, Republica Italiană şi au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă pentru informaţii privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului”, se arată într-un comunicat al MAE preluat de Agerpres.

Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, patru cetăţeni români au decedat, printre ei o fetiță de zece luni și un băiat de zece ani au murit, potrivit La Repubblica.

Trei persoane au fost transportate la unităţi medicale din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate și un alt român este în afara oricărui pericol.

„Membri de familie ai cetăţenilor români au fost informaţi cu privire la acest accident”, a mai precizat MAE.

Sursa foto: Il Fatto Quotidiano

Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autorităţile locale şi cu unităţile medicale în care sunt internaţi cetăţenii români, fiind pregătit sa acorde asistenţă consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, în funcţie de solicitări.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120, +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinatate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: +39 349 1178220.

Românii implicați într-un accident produs în Austria sunt în afara oricărui pericol

OLANDA: Microbuz cu muncitori sezonieri români, implicat într-un accident. Doi au murit

ANGLIA: Poliția solicită informații despre un accident rutier în care a murit un român

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA