ITALIA: Pedepse grele pentru trei români care exploatau în Italia nevoiași și analfabeți racolați în țară

Tribunalul din Catania l-a condamnat vineri, 20 decembrie 2019, la 20 de ani de închisoare pe românul Lucian Milea, 41 de ani, pentru ținere în sclavie și asociere în scopul comiterii de infracțiuni, trafic de persoane – inclusiv de minori – și exploatare multiagravată a prostituției, și de minori.

Pentru aceleași infracțiuni au fost condamnate și Monica Iordan (32 de ani) la 17 ani și 8 luni de închisoare și Alice Oprea (32 de ani) la 10 ani.

Cei trei condamnați au fost arestați în iunie 2018 alături de Marian Munteanu (32 de ani) și Marian Oprea (38 de ani).

Anchetele Poliției din Ragusa, coordonate de Parchetul din Catania, au arătat că banda din care făceau parte românii, supranumită „Boschetarii” pentru că racola oameni ai străzii din România, recruta conaționali nevoiași – analfabeți, sau persoane care abia puteau să scrie și să citească, în situație de vulnerabilitate extremă – din România transferându-i apoi în Italia și plasându-i în domeniul muncii agricole.

Victimele erau atrase cu promisiunea unui loc de muncă și a unei cazări decente.

Apoi, însă, se trezeau într-o situație de adevărată sclavie: pe lângă faptul că nu primeau nicio sumă de bani pentru munca prestată, le erau sustrase documentele  de identitate și erau ținute în izolare totală astfel încât să le fie imposibil să se întoarcă în România.

Investigațiile Poliției din Ragusa au fost demarate în urma denunțului unui român care s-a prezentat la forțele de ordine în septembrie 2017.

Banda de români, în scopul maximizării câștigurilor, limita cât mai mult cheltuielile pentru cazare și masă.

Exploatatorii cazau victimele în locuințe murdare, le dădeau mâncare expirată și haine din containerele de gunoi.

Muncitori români, sclavi în viile din Italia: „Dacă vrei să câștigi bani, trebuie să lucrezi până piși sânge”

Condiții de sclavie pentru angajații de la două call-center-uri din Italia, amenințați constant și plătiți cu 3,78 euro pe oră

LONDRA: Polițiștii de la Crimă Organizată au arestat un român care ținea 11 sclavi, toți muncitori în construcții

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA