Skip to content

ITALIA: Piroman român, arestat pentru provocarea unui incendiu de vegetație

Un cetățean român în vârstă de 71 de ani a fost arestat în Italia pentru provocarea unui incendiu de vegetație care a produs pagube uriașe în Munții Tifatini din zona Caserta, potrivit Corriere della Sera. Românul a mai provocat un incendiu și în 2017.

Incendiul este atât de puternic încât autoritățile italiene au folosit avioane și elicoptere în încercarea de a limita răspândirea acestuia.

Cetățeanul român este născut în 1950, scrie Caserta News. El a fost arestat în după-amiaza zilei de 14 august 2021 de către Poliția din Caserta, localitate aflată la aproximativ 30 de km de Napoli.

Pompierii Comandamentului Provincial Caserta se luptă în continuare cu flăcările care s-au extins până la marginea localităților  Casapulla și Caserta.

O patrulă din cadrul Chesturii Caserta l-a urmărit pe piroman și l-a prins în timp ce aruncă crengi uscate în flăcări pentru a intensifica focul care mistuia vegetația din apropierea comunei Centopertose. Intervenția și arestarea a fost posibilă după ce autoritățile au primit informații la numărul 113 cdespre individ.

Românul este cunoscut Poliției italiene pentru infracțiuni similare, având în vedere că în vara lui 2017 a provocat un incendiu similar. Piromanul a fost dus la închisoarea Santa Maria Capua Vetere unde își așteaptă procesul și pedeapsa.