ITALIA pregătește reintroducerea unor restricții dure după înregistrarea a peste 10.000 de infectări în 24 de ore

Ministerul Sănătății din Italia a anunțat vineri, 16 octombrie, 10.010 noi infectări cu coronavirus, fapt ce îngrijorează autoritățile sanitare din această țară.

„Odată ce pragul de zece mii de infecții a fost depășit, sunt necesare măsuri mai restrictive, apelăm la responsabilitatea cetățenilor”, a solicitat guvernului președintele Federației Colegiilor Medicilor din Italia, Filippo Anelli.

Acesta a subliniat faptul că unitățile de Terapie Intensivă sunt deja în criză, „motiv pentru care trebuie să fim prudenți, pentru a nu infecta cele mai fragile persoane care sunt mai expuse riscului de complicații”.

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. AUSTRIA a fost exclusă

Guvernul este pregătit pentru noi restricții. Printre ipotezele discutate ar exista munca online obligatorie în cazurile posibile (într-un procent care urmează a fi stabilit), interzicerea evenimentelor și noi restricții legate de sport, precum și ore eșalonate și mai multe cursuri la distanță pentru elevi și studenți.

„Autoritățile locale de sănătate nu mai sunt capabile să urmărească infecțiile, astfel încât strategia de izolare a virusului nu funcționează”, a afirmat Walter Ricciardi, consilier al ministrului Sănătății pentru situații de urgență Covid.

Noile restricții vor fi anunțate de autorități în cursul următoarelor zile.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!