Italia redeschide frontierele și renunță la carantina obligatorie începând din 3 iunie

Guvernul Italiei a aprobat vineri noapte un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie, transmit Reuters şi dpa.

De asemenea, de la aceeași dată, autoritățile suspendă și intrarea în carantină obligatorie timp de 14 zile pentru persoanele care sosesc în această țară.

Decretul a fost propus de către premierul Giuseppe Conte şi ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

Tot din 3 iunie, guvernul de la Roma va permite deplasările în mod liber în interiorul Italiei. Deşi unele regiuni au dorit o revenire mai rapidă la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresivă a restricţiilor pentru a preveni un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

Peste 31.600 de italieni au decedat din cauza COVID-19 începând cu data de 21 februarie, bilanţ care plasează Italia pe poziţia a treia în lume, după SUA şi Regatul Unit.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Italia a fost prima ţară europeană care a impus restricţii la nivel naţional, în luna martie. Într-o primă etapă, unele măsuri au fost relaxate începând cu 4 mai, atunci când a permis redeschiderea parcurilor şi a fabricilor.

La 18 mai urmează să fie redeschise magazinele, zi din care sunt permise şi deplasările în interiorul regiunilor.

Interdicţia asupra călătoriilor între regiunile Italiei şi asupra celor internaţionale rămâne în vigoare până la 2 iunie, când se marchează Ziua Republicii. Toate restricţiile de călătorie vor fi ridicate pe 3 iunie, executivul italian sperând să poată salva cel puţin o parte a sezonului turistic. (Agerpres)

Suspendarea zborurilor către și dinspre Germania, Austria, Spania, Italia și UK se prelungește cu 15 zile

WIZZ AIR: Zborurile rămân suspendate până pe 28 mai. Clienţii vor primi 120% din valoarea achitată pentru călătorie

IZOLARE la domiciliu pentru toate persoanele care vin din străinătate începând din 15 MAI

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA