Italia redeschide începând de luni două aeroporturi închise din martie

Italia şi-a anunţat joi, 30 aprilie, intenţia de a redeschide săptămâna viitoare două dintre aeroporturile sale închise de aproape două luni – Ciampino de la Roma şi Peretola de la Florenţa.

Cele două aeroporturi, închise de pe 13 martie, vor fi redeschise începând cu 4 mai pentru zborurile de pasageri, a informat Ministerul Transporturilor într-un scurt comunicat de presă.

Ciampino, al doilea aeroport din Roma după Fiumicino, care nu s-a închis niciodată complet, este folosit în special pentru zborurile companiilor low-cost, mai ales Ryanair, care şi-a oprit la sol, până la noi ordine, 99% din avioanele sale.

Peretola, micul aeroport care deserveşte Florenţa, asta al doilea aeroport din regiunea Toscana, după cel de la Pisa, mult mai mare.

Măsurile stricte de izolare în vigoare în Italia de la 10 martie urmează a fi relaxate treptat începând cu 4 mai, ceea ce va determina o reluare a unor deplasări între diferite regiuni din peninsulă.

Redeschiderea unor aeroporturi săptămâna viitoare va permite în special testarea unui nou sistem pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a precizat ministerul, fără a oferi detalii.

Chiar înainte de închiderea lor, aeroporturile italiene au introdus controale sistematice de temperatură asupra pasagerilor prin instalarea de scannere termice.

Ordonanța Militară 10: Zborurile din și spre Italia, Germania, Marea Britanie, Austria și alte țări, suspendate până pe 14 mai

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA