ITALIA restricționează călătoriile de Crăciun și Revelion. Începând din 21 decembrie sunt interzise deplasările între regiuni

Autoritățile italiene au decis să introducă limitări stricte la călătoriile de Crăciun şi Revelion, în încercarea de a ţine sub control răspândirea coronavirusului.

Guvernul condus de Giuseppe Conte a convenit asupra măsurilor la o întâlnire care a avut loc la primele ore ale dimineţii de joi, 3 decembrie.

În urma discuțiilor, guvernul a decis să interzică deplasările între regiuni începând cu 21 decembrie.

Mai mult, cetăţenii nu vor putea să călătorească spre locuinţele lor de vacanţă de pe litoral sau de la munte. Interdicţia va fi valabilă până la 6 ianuarie.

ITALIA: Cinci români, arestați pentru fraudă cu mașini second-hand într-o afacere de 8,5 milioane de euro

Sunt posibile însă şi excepţii, pentru muncă, motive sanitare şi alte urgenţe. De asemenea, cetăţenii vor putea totuşi călători pentru a se întoarce la locuinţa lor principală.

Regulile vor fi înăsprite încă o dată pentru Crăciun şi Anul Nou. Autorităţile îndeamnă populaţia să nu călătorească în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 ianuarie, ci să rămână în localitățile şi comunităţile lor. Există însă şi aici excepţii pentru deplasarea la locul de muncă sau pentru alte situaţii de urgenţă.

România păstrează Italia, Austria și Franța pe noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

În prezent, în Italia este în curs un lockdown parţial, cu trei tipuri de zone de risc. În zonele roşii, cetăţenii trebuie să rămână în casă, dacă este posibil. Până acum, totuşi, cetăţenii au avut permisiunea să călătorească liber în zonele cu cel mai scăzut nivel de risc – așa-numitele zone galbene.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, acest tip de clasificare pe culori ar urma să fie menţinut. Însă sunt aşteptate noi restricţii pentru Crăciun.

Germania a prelungit carantina parțială până pe 10 ianuarie. Merkel: „Avem prea multe decese”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA