Italia riscă un al doilea val de decese în următoarele opt săptămâni

Cercetătorii de la Imperial College of London, universitate clasată printre primele zece din lume, au publicat în data de 5 mai 2020 un studiu privind impactul COVID-19 în Italia pe fondul relaxării restricțiilor de deplasare.

Reducerea măsurilor de autoizolare în Italia ar putea duce la un nou vârf al deceselor cauzate de coronavirus, se arată în raport.

Analiza celor de Imperial College of London este rezultatul unui model matematic care a analizat răspândirea și impactul COVID-19 în Italia.

Dacă 20% din populație revine la nivelul de mobilitate de dinainte de închiderea țării, prin mobilitate înțelegându-se mersul la muncă, cumpărături, vizite etc., atunci numărul decelor va crește în numai trei săptămâni și îl va depăși pe cel din prezent.

Autorii studiului avertizează că măsurile de distanțare socială trebuie să rămână în vigoare, alături de testare sau  izolarea persoanelor infectate pentru a se împiedica reizbucnirea epidemiei.

Începând cu 4 mai, guvernul italian a relaxat măsurile de distanțare socială care și-au dovedit eficiența în stoparea răspândirii virusului.

Cercetărorii de la Imperial College au întocmit mai multe scenarii pe baza analizelor făcute. Ce se va întâmpla în următoarele opt săptămâni și care va fi impactul relaxării?

În toate regiunile Italiei, oamenii de știință estimează că numărul de reproducere mediu al coronaviruslui – R este sub unu, ceea ce înseamnă că o persoană infectează în medie doar un alt individ, astfel că răspândirea se face foarte greu, nu la nivel de epidemie.

În ciuda numărului mare de decese, numărul celor care au COVID-19 nu este suficient de mare pentru a susține o imunitate colectivă. Nici măcar în Lombardia nu există acest tip de imunitate.

Analizele cercetătorilor au arătat că măsurile drastice impuse de guvernul de la Roma au avut un efect uriaș asupra mobilității oamenilor și implicit asupra răspândirii virsului.

În cazul unei mobilități de 20%, oamenii de știință prevăd depășirea actualului număr de decese cu până la 5.000, iar în cazul unei mobilități de 40% cu până la 23.000.

Nici una dintre previziuni nu a luat în considerare deplasarea între localități a italienilor, ci doar mobilitatea în interiorul acestora.

Italian din Caracal, extrădat în Ungaria pentru jefuirea unui TIR

Italia redeschide începând de luni două aeroporturi închise din martie

Ungaria încalcă dreptul la liberă circulație. Tranzitarea țării se face numai cu anumite documente

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA