Skip to content

ITALIA: Români prinși la furat pe un șantier, arestați de carabinieri după o urmărire

Cei patru hoți români au fost surprinși miercuri noapte, 20 iunie, în timp ce furau de pe un șantier de construcții din Comiso. Imediat au fost chemați carabinierii de la unitatea din Vittoria care au interceptat pe șoseaua SS115 autoturismul cu cei patru hoți. Militarii i-au somat să oprească, însă aceștia și-au continuat călătoria.

Astfel, a început o urmărire pe timpul căreia cei patru au tras către mașina carabinierilor cu un pistol. Arma era un pistol cu aer comprimat, însă putea oricum să producă daune.

În scurt timp carabinierii au reușit să ajungă din urmă mașina și să-l oblige pe șofer să oprească în apropierea unui câmp. Doi dintre români au fost prinși imediat de militari, iar ceilalți doi și-au continuat fuga pe jos.

Unul dintre ei a fost recunoscut de carabinierii care, la scurt timp, l-au găsit în locuința sa de pe câmpurile din Vittoria, în timp ce ultimul fugar, și acesta deja identificat, este în continuare căutat. Cei patru au furat de pe șantier materiale de construcții și unelte în valoare de circa 10.000 de euro.

Cei trei arestați sunt cetățeni de naționalitate română: Mădălin Tache, de 24 de ani, Alexandru Ștefan Vasile, de 19 ani, și Marian Colilie, de 30. Aceștia au fost arestați pentru infracțiunea de furt agravat în complicitate, ultraj și focuri de armă periculoase.

Prada a fost recuperată în totalitate și a fost restituită proprietarului șantierului luat în vizor de răufăcători, scrie Giornale di Sicilia.