ITALIA: Românul proprietar al camionului în care au fost găsiți zeci de imigranți morți a fost arestat

Camionul care transporta cei 39 de imigranți vietnamezi găsiți morți în 2019 în sud-estul Angliei, în apropiere de Londra, aparținea românului. Vestea privind tragedia a îngrozit întreaga lume. Sâmbătă, 12 iunie, Ștefan Damian Dragoș, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat de poliția italiană în Cinisello Balsamo, provincia Milano.

Arestarea este rezultatul unei operațiuni internaționale. Poliția engleză din Essex (susținută de Agenția Națională pentru Criminalitate-NCA) a colaborat cu mai multe autorități italiene, printre care Brigada Mobilă din Milano, pentru capturarea românului. Pe numele tânărului exista un mandat european de arestare emis în Regatul Unit.

Descoperirea cadavrelor, opt femei și 31 de bărbați, inclusiv trei adolescenți, a avut loc în noaptea dintre 23 și 24 octombrie 2019 în Essex. Imigranții au fost înghesuiți într-un camion frigorific și au murit sufocați. Șoferul, un irlandez, a fost imediat arestat.

Dragoș, conform anchetelor, face parte dintr-o organizație activă în mai multe țări în domeniul imigrației ilegale. El și-ar fi pus camionul la dispoziție pentru o lungă perioadă de timp pentru transportarea migranților vietnamezi în Anglia în mod ilegal.

Din acest motiv, Tribunalul din Chelmsford a emis mandatul de arestare în aprilie trecut. După activarea forțelor de poliție italiene și engleze, bărbatul a fost în cele din urmă arestat.

În Regatul Unit, infracțiunea de sprijinire a imigrației ilegale se pedepsește cu până la 14 ani de închisoare.

Migranții vietnamezi care încercaseră să intre ilegal în Anglia, cel mai în vârstă având 44 de ani, au fost identificați cu teste ADN. În ultimul mesaj text adresat mamei sale, o tânără vietnameză de 26 de ani a descris sfârșitul: „Mamă, îmi pare rău, călătoria mea în străinătate a eșuat, nu pot respira, mor”, informează Il Giornale.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!