ITALIA: Test negativ, obligatoriu pentru toate persoanele la intrarea în țară

Italia a anunţat restricţii de intrare pe teritoriul său începând de joi, 16 decembrie, pentru călătorii proveniţi din ţările Uniunii Europene, care vor trebui să facă dovada unui test negativ la coronavirus. În plus, cei nevaccinaţi vor intra în carantină timp de cinci zile, informează AFP.

Decretul, semnat marţi seara de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, „prevede prezentarea obligatorie a unui test negativ la plecarea (spre Italia) pentru toate persoanele care sosesc din ţările Uniunii Europene”, a indicat un purtător de cuvânt.

Condițiile de intrare în România, modificate din nou. Scandal în Aeroportul Otopeni

Testul – fie antigen, nu mai vechi de 24 de ore, fie PCR, valabil maxim 48 de ore – devine astfel obligatoriu şi pentru vaccinaţi.

Până acum, cetăţenii UE puteau intra în Italia cu un certificat verde care atesta vaccinarea cu schema completă, vindecarea recentă de COVID-19 sau un rezultat negativ la test.

De joi, persoanele nevaccinate vor trebui să intre într-o carantină de cinci zile la sosire, în plus faţă de obligaţia de a prezenta un test negativ. Cele care sosesc din afara UE erau deja plasate în carantină.

Contracte de muncă false, prezentate la frontieră pentru evitarea carantinei

Noile măsuri, în vigoare între 16 decembrie şi 31 ianuarie, survin pe fondul unui nou val epidemic în Europa, marcat de răspândirea rapidă a variantei Omicron, care, potrivit primelor studii, s-ar putea dovedi mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decât Delta, dominantă în prezent.

Italia, care a plătit un tribut greu cu peste 130.000 de morţi de la debutul pandemiei, a raportat marţi peste 20.000 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese, scrie Agerpres citând AFP.

De ce intră în carantină persoanele nevaccinate care sosesc în România

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!