ITALIA: TIR românesc cu magnet pe tahograf, indisponibilizat de poliție. Șoferul a fost amendat

O patrulă a Poliției Rutiere din Udine a oprit în dimineața zilei de miercuri, 28 noiembrie, un TIR înmatriculat în România care tocmai ieșise din spațiul de servicii Gonars Nord de pe autostrada A4.

Un urma verificării tahografului, polițiștii au constatat că instrumentul indica că vehiculul este în staționare și nu în mers.

La momentul opririi vehiculului, agenții au observat că șoferul a aruncat pe geam un obiect.

După un control detaliat, polițiștii au descoperit că sistemul de măsurare a vitezei fusese anterior modificat cu un magnet, tocmai obiectul aruncat de șofer pe geam.

Șoferul a fost sancționat conform articolului 179/2 din Codul Rutier italian, care pe lângă plata unei amenzi de 1.698 de euro prevede suspendarea permisului și scăderea a zece puncte.

Fiindcă șoferul nu a putut plăti pe loc amenda, TIR-ul a fost pus sub sechestru administrativ și va fi restituit numai după achitarea sancțiunii.

Tahograful este un instrment de bord care trebuie să fie montat obligatoriu pe camioane și TIR-uri care transportă mărfuri cu o greutate totală de peste 3,5 tone.

Acest instrument este obligatoriu și pentru anumite categorii de vehicule pentru transportul de persoane, având rolul de a indica viteza vehiculului, cât timp a condus șoferul și distanța parcursă.

DANEMARCA: Amendă record pentru un șofer român prins de două ori în două zile cu tahograful manipulat

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?