Skip to content

ITALIA: Treizeci de ani de închisoare pentru un român care l-a împușcat în cap pe un italian

Procesul în care a fost judecat Marius Lucian Haprian (foto), 48 de ani, un pizzar român care în seara de 24 septembrie 2018 l-a împușcat în cap pe italianul Alessandro Coltro, s-a încheiat miercuri, 12 februarie.

Pentru român, pasionat de sculptură și cu licență în Psihologie, procurorul a cerut la finalul rechizitoriului închisoare pe viață.

Însă judecătorii de la tribunalul din Pordenone, unde s-a judecat cazul cu procedură simplificată, nu i-au recunoscut inculpatului circumstanța agravantă de premeditare și l-au condamnat numai la 30 de ani de închisoare.

În septembrie 2018, Haprian stabilise cu Coltro (48 ani) o întâlnire la Fontanafredda în cadrul căreia italianul trebuia să-i aducă 15.000 de euro în bancnote mici, el urmând să-i dea la schimb aceeaşi sumă în bancnote mai mari.

Dar românul s-a prezentat fără bani și având asupra sa un pistol Beretta calibrul 22, cu seria ștearsă, cu amortizor și încărcător plin.

Coltro a refuzat să-i dea banii, s-au luat la bătaie și, pe timpul altercației, când victima căzuse în genunchi, Haprian l-a împușcat de trei ori în tâmplă. Al patrulea foc de armă i l-a tras în ceafă, când Coltro era deja întins la pământ. Românul a luat apoi plicul cu bani și a fugit.

Arma crimei a fost găsită pe 6 octombrie 2018 la Vigonovo, îngropată la 300 de metri de casa surorilor Cesarina și Cricersa Garcia, dominicane, în care locuia Haprian.

La acea vreme românul lucra ca pizzar la un mic restaurant din Porcia, provincia Pordenone, și avea o relație sentimentală cu Cricersa.

Iubita lui Haprian este acuzată de favorizarea infractorului pentru că l-a însoțit pe român la locul crimei și l-a ajutat să scape de hainele murdare de sânge. De asemenea, femeia este acuzată și de tăinuire pentru că a primit de la Haprian 8.000 de euro din cei 15.000 sustrași lui Coltro.

Cesarina Garcia va răspunde numai acuzației de favorizarea a infractorului.

De la BADANTĂ, la amantă ocazională și hoață: ”Românca mi-a furat chiar și chiuveta de la baie”