Italiancă de 79 de ani, bătută și jefuită în casă de un român, a primit înapoi bijuteriile furate

O poveste care din păcate se repetă. Gianna Toccafondi, de 79 de ani, a fost bătută și jefuită în locuința sa din cartierul Novoli din Firenze. Carabinierii au reușit să-l aresteze pe agresorul său, un român de 48 de ani, dar și să găsească bunurile furate de acesta, verigheta și cerceii de la botez ale mamei sale.

Bătrânica le-a mulțimit carabinierilor care astăzi i-au înapoiat obiectele cu o valoare sentimentală enormă. ”Vă mulțumesc din tot sufletul”, a spus Gianna, ”țineam foarte mult la ele, nu din cauza valorii, ci pentru legătura afectivă: era verigheta mamei mele. Și cerceii erau ai ei. Tot ce aveam de le ea mi-a fost luat. Este darul cel mai frumos pe care îl puteam primi”.

Italianca își privește mica comoară cu emoție și furie. Pentru că rana este încă deschisă și ustură. În fiecare seară înainte să doamă încuie cu două încuietori ușa casei și cea a dormitorului, iar când se ridică din pat și de fiecare dată când se întoarce acasă se uită în jur fiindcă îi este teamă să nu fie atacată.

„Nu pot să uit ceea ce s-a întâmplat – spune Gianna. Aș vrea să fiu curajoasăî, dar mi-e frică și încă sunt în stare de șoc. Coșmarul privind acel bărbat care m-a agresat, luat la pumni și jefuit este încă viu. A fost în casa mea timp de două ore, mi-a luat până și ciorapii pentru a-i folosi ca mănuși. A fost teribil, eu sunt o femeie, am 79 de ani și eram în pijama. Am simțit că mi-a fost violată intimitatea”.

Gianna povestește în cele mai mici detalii ce s-a întâmplat între 30 și 31 ianuarie. Potrivit acuzării, românul de 48 de ani a intrat în locuința bătrânei forțând o fereastră.

Apoi a amenințat-o și bătut-o cu pumnii în cap și i-a luat o verighetă, o pereche de cercei și 150 de euro. Practic a sechestrat-o pe Gianna în propria casă, plecând numai după ce s-a convins că nu mai existau alte obiecte prețioase de furat.

La distanță de mai puțin de două săptămâni de la brutalul jaf, la finalul unei anchete coordonate de Procuraura din Firenzem carabinierii de la Unitatea Firenze-Castello l-au identificat și arestat pe vinovat.

Este vorba de un român de 48 de ani cu antecedente penale pentru furt,fără domiciliu stabil, fără ocupație. Bijuteriile au fost găsite la un Compro Oro la care infractorul român a vândut verigheta și cerceii după două zile de la jaf, informează La Nazione.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: ?